Top Ad 728x90

Gribe ve Nezleye İyi Gelen Besinler Gıdalar Yiyecekler Bitkiler nelerdir ?

Kış mevsimi yaklaşıyor. Olası grip vakaları ve hastalıkları da kapıda haliyle. O yüzden gripten korunmak için önlemlerimizi de almamız gerekiyor ki ben "şurada" hatırlarsınız Nezle ve Gribe Karşı alınacak önlemler nelerdir konusunda sizinle bir çok faydalı bilgileri paylaşmıştım..Aman şu anda içinde bulunduğumuz güneşli havalara aldanmayın arkadaşlar benim gibi sizde gribe yakalanabilirsiniz ..Gribe İyi Gelen Besinler Gıdalar Yiyecekler Bitkiler için ayrıntılı bilgileri aşağıda sizinle paylaşıyorum arkadaşlar fikrinne.blogspot.com ailesi olarak sağlıklı günler diliyoruz saygılarımla..
Gribe yakalanmamak için en başta gelen önlemler arasında aşı geliyor elbette.

Fakat aşı dışında da doğal olarak yapılabilecek şeyler var. Bunların başında da beslenmemize dikkat etmemiz hususu geliyor. Bazı vitamin ve mineraller, gribe yakalanmayı engelleme konusunda önemli faydalar sağlıyor.

Vitaminlerden A, C, E ve minerallerden de selenyum ve çinko gibi minerallerin alımı, griple savaşmada etkili.

- A vitamini içeren başlıca gıdalar; balık, kırmızı et, süt, yoğurt, havuç, roka, dereotu, maydanoz, tere, brokoli, ıspanak, havuç gibi gıdalar olarak sıralanıyor.

- C vitamini içeren gıdalar arasında ise; sivri biber, turunçgiller soğan, kereviz, kivi gibi yiyecekler var.

- Bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta gibi gıdalar da E vitamini içerek yiyecekler olarak biliniyor.

- Selenyum mineralini içeren yiyecekler; turp, mantar, sarımsak ve balık.

- Et, peynir, yumurta, kuru baklagiller ve kepekli tahıl ürünleri de çinko mineralini içeren besimnler.

Bal: Bal soğuk havalarda vücut ısısını arttırarak, vücudu gribe karşı koruyor.

Domates çorbası: Araştırmalara göre domates ağırlıklı beslenenlerin enfeksiyonlara karşı direnci oldukça sağlam. Sağlıklı bir yaşam için domates vazgeçilmezler arasında olmalı.

Yoğurt: Sağlıklı yaşamın en önemli gıdalarından yoğurt, soğuk algınlığını önlüyor. Araştırmacılara göre kışın yoğurt yiyenlerde enfeksiyon olayları daha az görülüyor.

Sarımsak: Günde 2-3 diş sarımsak yiyerek gripden korunabilirsiniz.

Ekinezya: Çocuklara balla karıştırılıp yedirilirse muhteşem bir koruyucu.

Etiketler: Gribe İyi Gelen Besinler Gıdalar Yiyecekler Bitkiler,gribe yakalanmamak için ne yemeli,gribe yakalanmamak için hangi ilacı kullanmalı ,nezle olmamak için en yemeli,nezle olmamak için hangi ilacı kullanmak gerekir ,Bal, Domates Çorbası, Ekinezya, Gribe İyi Gelen Besinler, Gribe İyi Gelen Bitkiler, Gribe İyi Gelen Gıdalar, Gribe İyi Gelen Yiyecekler, Sarımsak, Yoğurt

Top Ad 728x90